Páratlan páros: a KÜLÖNLEGES

Írta Memi vasárnap, február 28, 2016 Nincs hozzászólás
Páratlan páros sorozatunkban bemutatjuk Nektek, hogy miért épp azokat az összetevőket kombináltuk egymással. 
Erősítik egymás, vagy épp ellenkezőleg, egymás hatását ellensúlyozzák?
Az biztos, hogy minden páros tudatosan került egymás mellé, lássuk miért...

A KÜLÖNLEGES páros: homoktövis és citromfű 

A kötőszövetek regenerálódásának támogatója a homoktövis, melynek hatását erősíti a jellegzetes, hűvös, citrusos illatot adó zöldcitrom illóolaj.

Bőrtípus ajánló (elsősorban): normál, vegyes/kombinált, érett, zsíros, grízes, aknés/pattanásos

natúr szappan, kozmetikum, vegán, vegyszermentes, természetes, pálmaolajmentes, állatkísérletmentes, kézműves,  érzékeny bőrre, magyar termék, bőrbarát, bőrápoló, tiszta,  bőrápolás, környezetbarát, bőrbarát,
Tudástár:

- Homoktövis: gyümölcsét elsősorban feldolgozva fogyasztják, dzsem, bor, ivólé, likőr, zselé és olajtermék is készül belőle. Kiemelkedő a C-vitamin tartalma, mely a citrom C-vitamin tartalmának a tízszerese, ezen kívül tartalmaz A-, C-, B1-, B6-, E és K-vitamint, karotinoidokat, bioflavonoidokat, ásványi anyagokat (K, Mg, Ca, Na, Fe, Mn, Cu, Co). Gyógyszeralapanyagként is hasznosítják nehezen gyógyuló sebek, fekélyek gyógyítására, erős antioxidáns hatású.

- A citromfű illóolajat a feldarabolt friss növényből nyerik vízgőz-desztillációs eljárás vagy préselés során. A desztillációval kapott olaj színtelen, kellemesen fanyar citromos illatú. Illóolaja antimikrobiális és frissítő hatásokkal rendelkezik. Segít a szervezetnek a fertőzések leküzdésében és megvédi azt a vírusoktól. Feszessé teszi a bőrt, és a bőrhöz tartozó kötőszöveteket.

Páratlan párosok:
A Kényeztető