TOP5 EZT FIGYELD ekcéma esetén!

Írta Memi hétfő, április 02, 2018 Nincs hozzászólás
Love2Smile, környezet- és bőrbarát, natúr szappan, kozmetikum, vegán, vegyszermentes, természetes, tiszta, pálmaolajmentes, állatkísérletmentes, kézműves, prémium, magyar termék, száraz, ekcéma, ekcémás, atópiás dermatitisz, érzékeny bőrápolásAz ekcéma (dermatitis) az egyik leggyakrabban felmerülő bőrprobléma. Akut esetben valamilyen kiváltó okra jelentkezik (fém, vegyszer, mosópor, tisztítószer, tusfürdő, más -akár étel- allergén), mely megszüntetésével a tünetek is elmúlnak. A hosszabb távon fennálló, időszakonként erősödő, illetve visszahúzódó tünetek okának feltárása és kezelése összetett, ezért most ezzel a területtel foglalkozunk.

Sokféle típusát különböztetik meg (pl. atópiás, szeborreás, mikróbás, statis, asteatoticus), azonban általános jellemzője a kiszáradó, kipirosodó, viszkető bőr hámlással, megvastagodott, repedező réteggel, amely alatt gyulladás, akár vérző sebhely található.

TOP5 EZT FIGYELD ekcéma esetén!

1. Varázsszó: HISZTAMIN!
Figyeld a magas hisztamin tartalmú ételekre, italokra adott reakciódat és az indokoltakat kerüld. 

2. Viszlát kemikália! 
Itt az ideje búcsút inteni minden szintetikus, vegyi kozmetikumnak és tusfürdőnek, valamint, ha a hajas fejbőrt érinti, akkor samponnak is (jöhet a jótékony, hagyományos hajmosás és a gumikesztyűben takarítás, mosogatás).

3. El a kezekkel! 
Iszonyú nehéz megállni, de NE kapargasd, mert az ekcéma ugyan nem fertőz, de a kapargatással elfertőződhet és folyamatosan növekszik a sebes felület.
Ha nagyon kapargathatnékod támad, készíts magadnak kíméletes bőrradírt (ekcéma "dörzsi").

4. Hívd segítségül a természetet!
Vesd igénybe a gyógynövények és illóolajok erejét (a részletes cikkünkben konkrét gyógynövényeket és illóolajokat is találsz)! 

5. Kapcsolj ki! 
Meditálj, vagy tornázz, ami enyhíti a stressz okozta tüneteket, olyan sportot válassz, amiben a szellemed is kicsit megpihen (az úszás sajnos nem jó választás, mert a vízfertőtlenítők nagyon irritálják a sebes bőrt).

Szteroidos krémek használata kerülendő, mert még ha esetleg átmeneti javulással jár is, hosszabb távon sokkal nagyobb káros hatásai vannak (pl. tünetek belobbanása, hormonháztartás felborulása).

Az egyes praktikákról részletesen és további magyarázatokat is olvashatsz a BŐVEBB cikkünkben.

Ekcéma esetén ajánljuk a mindennapi tisztálkodáshoz a mindenféle károsanyagtól mentes, tiszta, 100% természetes szappanjainkat, akár hajmosáshoz is.


forrás: saját gyűjtés, kutatás, házipatika, webbeteg, fotó internet