Hajmosás szappannal?

Írta Memi kedd, március 18, 2014 2 hozzászólás
natúr szappan, samponszappan, hajmosó szappan, kozmetikum, vegán, vegyszermentes, természetes, pálmaolajmentes, állatkísérletmentes, kézműves,  érzékeny bőrre, magyar termék, bőrbarát, bőrápoló, tiszta,  bőrápolás, környezetbarát, bőrbarát,Bizony, mossunk hajat natúr szappannal...
A natúr szappan az egyik legkiválóbb hajápoló, csak meg kell tanulni a praktikát. 

A szappannal történő hajmosáskor kinyílik a haj szerkezete, mint egy toboz, ezáltal kiválóan tudja tisztítani és ápolni a hajat a szappan, azonban a haj szerkezetét újra vissza kell zárni (a gubancolódás és az ebből eredő sérülések elkerülésére), amelyet megtehetünk egy egyszerű öblítéssel.

Az öblítés történhet vízzel hígított citromlével, vagy almaecettel (hajhossztól függően másfél liter vízhez adjunk 0,5-1 dl-t), de még egyszerűbb ha étkezési, befőzési citromsavat használunk (általánosságban: 1-1,5 evőkanál citromsavat oldjunk fel másfél literes palackban vízzel, hajhossztól függően több citromsav is szükséges lehet, érdemes kitapasztalni). Öntsd a hajadra miután kiöblítetted a szappanhabot, majd tiszta vízzel alaposan öblítsd ki.

Az almaecettel kissé lágyabb, a citromsavas öblítéssel kissé merevebb tartás érhető el ezt érdemes figyelembe venni!

Nézzük lépésről lépésre:

0. készítsd elérhető közelségbe az almaecetes, vagy citromsavas vizet
1. alaposan vizezd be a hajadat és a szappant
2. szappanozd be a hajadat és masszírozd át a fejbőrödet is amennyire kellemes
3. öblítsd ki a hajadból a szappanhabot tiszta vízzel
4. öblítsd le a hajadat az almaecetes, vagy citromsavas vízzel, annyira gondosan, hogy a hajtőtől a hajvégekig mindenhol érje a hajat (óvatosan simítsd végig a kezeddel is, hogy biztosan mindenhol érte az öblítés)