Izzasztó téma

Írta Memi szombat, július 15, 2023 Nincs hozzászólás
natúr, dezodor, deo, vegán, alumíniummentes, izzadás, izzadásgátló, érzékeny bőrre, természetes,  kozmetikum, tiszta, kézműves, prémium, magyar termék, stift, golyós, hatékony, antibakteriális, illóolaj, környezetbrát, bőrbarát, vegyszermentes, pálmaolajmentes, állatkísérletmentes, Itt a jó idő, ami remek alkalom, hogy erről a kevésbé népszerű, de mindenképpen fontos témáról ejtsünk néhány szót (általánosságban, a speciális esetek nélkül).
Az emberi szervezet sokféle éghajlathoz képes igazodni, többek között a meleg nedves, illetve száraz környezethez is. A hőmérsékleti viszonyok kezelésére fiziológiai alkalmazkodási módszerek alakultak ki.

A bőr elősegíti a hőszabályozást, a külső hőmérséklet szempontjából is igyekszik változatlan állapotban tartani a testet, a belső szerveket, ezért eltérően reagál a meleg és a hideg környezetre. 

A külső, magas hőmérséklet komoly megterhelést jelent a testünknek, melyre verejték fokozott képződésével reagál, ami a hőszabályozás szolgálatában áll. Az izzadás az elsődleges módszer arra, hogy az ember hőveszteséget érjen el, mivel a párolgás hőelvonással jár.

Talán nem is gondolnánk, de a ruházat is részt vesz a hőszabályozásban, hiszen a legfontosabb élettani funkciója is az, hogy segítsen az emberi test hőmérsékletét viszonylag állandó értéken tartani, ezért különösen fontos, hogy hősében támogassa a párolgást, vagyis könnyed, szellős, lehetőleg természetes anyagú darabokat viseljünk.
Érdemes tisztázni azt is, hogy a verejték szagtalan, a kellemetlen illatot a bakteriális bomlás okozza. Természetesen a megfelelő testápolás és a táplálkozás (pl. évszaknak megfelelő, nyáron, könnyed, nem megterhelő ételek fogyasztása, elegendő folyadékbevitel) is segíti a szervezetet.

Fentiekből egyértelműen következik, hogy általánosságban nem az izzadás ellen kell védekezni (gátolni pedig egyenesen tilos), hanem a kellemetlen illat kialakulása ellen!




Természetes, vegán dezodoraink kínálata ITT érhető el.