Házunk tájáról...

Írta Memi péntek, március 18, 2016 Nincs hozzászólás
Tiszta, természetes, vegán kozmetikumok

Talán nem is gondoljuk, hogy egy alapanyag, melyet a mindennapi konyhai teendőink során használunk mennyire sokoldalú és mennyi mindent lehet belőle, vele készíteni. Rutinszerűen levesszük a polcról, beletesszük az ételbe, miközben akár számos más, csodás tulajdonsággal bír, melyet a háztartás többi helyiségében, vagyis az életünk más területein is lehet hasznosítani.

A gasztronómiai felhasználáson túl nagyon gyakori vendégek az élelmiszeripari alapanyagok főként a natúr kozmetikumokban. Gondoljunk csak az olajokra, a trópusi zsírokra, a növényi illóolajokra, vagy akár a természetes színezékekre, fűszerekre, szárított növényekre, melyek kiválóan felhasználhatók szappanokban, krémekben, ajakápolóban és más kozmetikumokban.

Ahogy az ételeink esetében is ajánlott keresni a vegyszer- és adalékanyagoktól mentes, kevéssé feldolgozott, vagy feldolgozatlan alapanyagokat, nincs ez másképp a kozmetikumoknál sem, hiszen a bőrünkön keresztül felszívódva ugyanúgy bekerülhet a szervezetbe. Érdekes tény, hogy az emberi bőr a legnagyobb szervünk, az elsődleges védelmi vonalunk, ezért nagyon fontos odafigyelni rá.

Miért érdemes természetes, tiszta, vegyszermentes kozmetikumokat használni?
Mert bőrbarátok, olyan összetevőkből állnak, melyek struktúráit sejtjeink felismerik és kezelni is tudják. Helyes használat esetén nem rontják el a bőrünk felszínén lévő emulziót, nem vonnak el túlságosan sok vizet belőle, viszont megszabadíthatják a fölöslegtől, legyen az méreganyag, zsiradék, vagy bármi más. Persze fentieken túl nagy előnyük, hogy a környezetünket is kímélik…

A Love2Smile Organic Cosmetics elkötelezettsége
Házaspárként 2011-ben indítottuk el a vállalkozásunkat abból a megfontolásból, hogy kizárólag tiszta, természetes alapanyagokból készülő kozmetikai termékeket fejlesszünk és gyártsunk. A cég első termékvonala az aromaterápián alapuló fürdőgolyó volt, 2012-ben elkészült a tiszta, természetes szappan termékcsaládunk, 2014-ben az ajakápolónk és 2015-ben a natúr dezodorunk.

Termékeink gyártását hosszú és alapos kutatás, illetve tesztelés előzi meg a legtökéletesebb receptúra összeállítása céljából. Ez az odafigyelés a felhasznált alapanyagok minőségére is kiterjed, továbbá nagy hangsúlyt fektetünk a csomagolásunk környezetbarát jellegére.

Azon tudatos embereknek igyekszünk alternatívát biztosítani, akik csökkenteni szeretnék a mesterséges alapanyagok és kemikáliák használatát.

love2smile, natúr szappan, kozmetikum, vegán, vegyszermentes, természetes, pálmaolajmentes, állatkísérletmentes, kézműves,  érzékeny bőrre, magyar termék, bőrbarát, bőrápoló, tiszta,  bőrápolás, környezetbarát, bőrbarát,
 Miért az újszerű, ergonomikus forma?
A Love2Smile szappanok ergonomikus formatervezésűek, amely kialakításánál a praktikum és a veszteség nélküli felhasználhatóság volt az elsődleges szempont. Az általunk készített félgömb forma tenyér mérettől függetlenül kényelmesen kézben tartható, a sík felület nagysága pedig hatékonyabbá teszi a szappan használatát. Egyenletesen érme nagyságúra kopik, nincs leeső és a lefolyóban távozó darabka, illetve a szappan maradéka a következő darab sima felületéhez nyomva rátapad, így teljesen elhasználható.