A víz és mi

Írta Memi csütörtök, június 04, 2015 Nincs hozzászólás
Sokszor halljuk, hogy mennyire fontos a napi megfelelő folyadékfogyasztás, különösen melegben, de tudatában vagyunk-e annak, hogy miért, és annak, hogy milyen erős motor is a szervezetünk működésében (kortól, nemtől függően 50-70% a testünk víztartalma)...

víz, vízfogyasztás, egészséges, folyadék, fogyasztás,
Sokszor kérdezitek tőlünk, hogy mit tegyek, ha nagyon száraz a bőröm és mindig meglepődtök az első kérdésen, amit ilyenkor felteszünk: iszol elég vizet? Természetesen többféle külső és belső hatás is hozzájárulhat, de biztos, hogy minden esetben ez a válasz érkezik Tőletek: nem (különösen, amikor a külső hőmérséklet sem juttatja eszetekbe, hogy inni kellene...).

Miért jó a víz?
- hidratálja és fiatalítja a bőrt,
- segíti az anyagcserét, méregtelenítést, csökkenti az éhséget, segíti a fogyást, vagy a súlytartást,
- növeli a koncentrációt, figyelmet, teljesítményt, csökkenti a fáradtságérzetet,
- támogatja a betegségek megelőzését, leküzdését, a szervezet öngyógyító képességét,
- tápanyagokat és ásványi anyagokat szállít sejtszintig,
- fájdalom- és  lázcsillapító.
Meggyőző a lista, pedig nem is teljes...

Miért szükséges fokozottan figyelni melegben?
A bőr elősegíti a hőszabályozást, a külső magas hőmérséklet komoly megterhelést jelent a szervezetnek, melyre izzadással (verejték fokozott képződése) reagál, ami a hőszabályozás szolgálatában áll. Az izzadás az elsődleges módszer arra, hogy hőveszteséget érjünk el, mivel a párolgás hőelvonással jár.

Mennyit fogyasszunk?
Normál esetben nemtől, kortól, súlytól és évszaktól is függ, átlagban naponta 2-2,5 liter vizet fogyasszunk és fontos, hogy a hűvösebb évszakokban is figyeljünk erre. 
Ha megoldható, érdemes tisztított vizet inni.

Termékajánló:
Ha a megfelelő vízfogyasztás mellett is száraz a bőröd és szeretnéd kényeztetni, ajánljuk a Édesnarancs csokoládé szappanunkat, amelyben az alap receptúránkhoz képest még több kakaóvaj található.