TOP5 EZT TEDD pszoriázis (pikkelysömör) esetén!

Írta Memi szombat, március 17, 2018 Nincs hozzászólás
Love2Smile, környezet- és bőrbarát, natúr szappan, kozmetikum, vegán, vegyszermentes, természetes, tiszta, pálmaolajmentes, állatkísérletmentes, kézműves, prémium, magyar termék, érzékeny, száraz bőr, bőrápolás, pszoriázis, pikkelysömör, piros, hámló, pöttyA pszoriázis (psoriasis, pikkelysömör) jellemzője a bőr szarutermelő sejtjeinek túlburjánzása, melynek következtében a bőr foltokban megvastagodott, fehér pikkelyszerű lesz, alatta pedig gyulladt, piros, néha vérző sebhely marad. 
Fentieken túl jellemzők még az apró, pici hólyagok, főként az arcon, fejbőrön, valamint az ízületi gyulladás, fájdalom. 

TOP5 EZT TEDD Pszoriázis (pikkelysömör) esetén!

1. Figyeld az ételekre, italokra adott reakciódat!
Elkezdtél viszketni, jött egy-két újabb pötty, vagy hólyag evés-ivás után? Ezeket figyeld: tejtermékek, kávé, alkohol, feldolgozott, finomított, tartósított élelmiszerek, túl sok hús, kevés vitamin és ásványi anyag.

2. Viszlát kemikália! 
Itt az ideje búcsút inteni minden szintetikus, vegyi kozmetikumnak és tusfürdőnek, valamint, ha a hajas fejbőrt érinti, akkor samponnak is (jöhet a jótékony, hagyományos hajmosás).

3. El a kezekkel! 
Iszonyú nehéz megállni, de NE kapargasd, mert a pszoriázis ugyan nem fertőz, de a kapargatással folyamatosan növekszik a sebes felület.

4. Hívd segítségül a természetet!
Vesd igénybe a gyógynövények, illóolajok és a napfény erejét (a részletes cikkünkben konkrét gyógynövényeket és illóolajokat is találsz)! 

5. Kapcsolj ki! 
Meditálj, vagy tornázz, ami enyhíti a stressz okozta tüneteket, olyan sportot válassz, amiben a szellemed is kicsit megpihen és az ízületekre is jótékony, fejlesztő (és nem megterhelő) hatású pl. jóga, pilates, stb. 
Az úszás sajnos nem jó választás, mert a vízfertőtlenítők nagyon irritálják a sebes bőrt.

Szteroidos krémek használata kerülendő, mert még ha esetleg átmeneti javulással jár is, hosszabb távon sokkal nagyobb káros hatásai vannak (pl. tünetek belobbanása, hormonháztartás felborulása).

Az egyes praktikákról részletesen és további magyarázatokat is olvashatsz a BŐVEBB cikkünkben.


Pszoriázis esetén ajánljuk a mindennapi tisztálkodáshoz a mindenféle károsanyagtól mentes, tiszta, 100% természetes szappanjainkat, akár hajmosáshoz is.


100% tiszta, természetes, vegán, vegyszer- és pálmaolajmentes, bőr- és környezetbarát, prémium anyagokból készülő, magyar alapkozmetikumok a mindennapi tisztálkodáshoz.

forrás: saját gyűjtés, kutatás, házipatika, webbeteg, fotó internet