Mi a csoda az a micella?

Írta Memi szerda, február 07, 2018 Nincs hozzászólás
Love2Smile, környezet- és bőrbarát, natúr szappan, kozmetikum, vegán, vegyszermentes, természetes, tiszta, pálmaolajmentes, állatkísérletmentes, kézműves, prémium, magyar termék, micella, szappanos víz, hab, tisztító, habzó,
Egészen leegyszerűsítve és megfogalmazva a micella olyan apró gömböket jelent, amelyek magába zárják a zsírban oldódó anyagokat, így segítve a szennyeződés eltávolítását.
Például micella az a molekula halmaz is, amely a mosószerekben a ruha szennyeződések eltávolítását végzi és természetesen micella a szappanhab is. 

Vagyis a szappanhabos víz is micellás víz! A természetes anyagokból, megfelelően összeállított receptúrájú szappan még az érzékeny bőrre is ideális, nem szárít és a sminket is könnyen le lehet vele mosni (itt megjegyzendő, érdemes kerülni a vízálló sminkek használatát).

Ráadásul az új kutatások szerint a micellák összetevői a bőrrel olyan kölcsönhatást képeznek, melyek a hatóanyagok bejutását is tudják fokozni, ezért különösen fontos, hogy kizárólag természetes összetevőkből készülő termékekkel ápoljuk a bőrünket. 
Mindig olvassuk el az összetevő listát, mert a 100% természetes összetevők felhasználásával készült és a 100%-ban természetes összetevőket tartalmazó nem ugyanazt jelenti... 
Bánj jól a bőröddel, hidd el, meghálálja.

Bővebben a micelláról: ITT