Páratlan páros: a nagy KEDVENC

Írta Memi szombat, február 27, 2016 Nincs hozzászólás
Páratlan páros sorozatunkban bemutatjuk Nektek, hogy miért épp azokat az összetevőket kombináltuk egymással. 
Erősítik egymás, vagy épp ellenkezőleg, egymás hatását ellensúlyozzák?
Az biztos, hogy minden páros tudatosan került egymás mellé, lássuk miért...

A nagy KEDVENC páros: citromfű és eukaliptusz

Ha bizonytalan vagy, melyik termékkel ajándékozd meg a szerettedet, az ismerősödet, vagy magadat (még csak most próbálod ki a szappanjainkat), akkor ezt a párost szoktuk első találkozásra ajánlani. Illata friss, üdítő, enyhén gyömbéres jellegű (bár nincs benne), így hölgyek, urak és gyermekek is szeretik.

A fertőtlenítő hatású illóolajak miatt segíti a pattanásos, aknés bőr ápolását és borotválkozáshoz is kiválóan használható.

Bőrtípus ajánló (elsősorban): normál, aknés/pattanásos, vegyes/kombinált, zsíros, érzékeny, borotválkozáskor pirosodásra, gyulladásra hajlamos bőr

Tudástár:

- Az eukaliptuszolajat az eukaliptuszfa leveleiből nyerik. Színtelen vagy halványsárga színű, kámforra emlékeztető szagú, kesernyés ízű folyadék. Antibakteriális, antivirális, antifungális (elsősorban a légzőszervi-, húgyúti-, és bőrferőzéseket okozó kórokozókkal szemben), asztma, megfázás, láz, torokfájás, cukorbetegség, gyulladáscsökkentő, izomlazító, reuma ellenes, méregtelenítő hatású.

- A citromfűolajat a friss növényből nyerik vízgőz-desztillációs eljárás során. 1 kg citromfűolaj előállításához 6-700 kg friss növény szükséges. A citromfűolaj színe halvány sárgától a vörösesbarnáig terjed, az illata pedig a friss citromra emlékeztet. Az illóolaj erős fertőtlenítő, antibakteriális és antivirális hatású. Emellett nyugtató, vérnyomáscsökkentő és gyulladáscsökkentő hatásai is vannak.


Páratlan párosok:
A Különleges
A Kényeztető
Az Izgalmas