Lépésről lépésre: tudatos életmód (II. rész)

Írta Memi szombat, november 14, 2015 Nincs hozzászólás
ELŐZŐ RÉSZ

Idénytermények előtérben

Idényben nem szükséges vegyszerekkel, tápanyagokkal, növekedést stimuláló szerekkel pótolni a hiányzó körülményeket, melynek következtében teltebb ezen termények íze, kedvezőbb a beltartalmuk, az élettani hatásuk és sok esetben az áruk is.

natúr szappan, kozmetikum, vegán, vegyszermentes, természetes, pálmaolajmentes, állatkísérletmentes, kézműves,  érzékeny bőrre, magyar termék, bőrbarát, bőrápoló, tiszta,  bőrápolás, környezetbarát, bőrbarát,
Pinterest
Lehetőség szerint válasszuk a hazait, a termelőit

- kisebb a szállítási út
- nincs kényszerérés
- nem igényel vegyszeres tartósítást (hamarabb jut el a fogyasztóhoz)
- segíti a gazdaságot
- élénkíti a termelést
- csökkenti a függést más országoktól

Újrahasznosítás

Biztos, hogy minden maradék = hulladék?
Érdemes nyitottan és bátran kísérletezve tekinteni az alapanyagokra, utánanézni az interneten fellelhető rengeteg ötlet és praktika között.
Pl. a karfiol zöldje blansírozás után kiválóan használható a rakottasba, akár levesbe, vagy a friss zsenge (vegyszermentes) retek leveléből nagyon finom pesto készíthető, de a maradék rizsköret is könnyen átalakítható zöldséges fasírttá és persze még számtalan zseniális fogás készíthető elsőre hulladéknak tűnő alapanyagból.

Biztos, hogy minden lejárt = romlott?
Természetesen ide nem értve a romlékony élelmiszereket, megfelelő körültekintés mellett számtalan termék (pl. szárazárú) fogyasztható a lejárati idő után is.
környezetbarát, fenntartható, eco, zöld, tudatos, környezettudatos, kímélő, egészséges, életmód, váltás, egészség,
Pinterest


Küllem
Az apró, a nagy, az amorf alakú, a kevésbé szabályos, a nem egyforma miért kizáró ok? Biztosan nem lehetnek ezek a termékek is finomak, egészségesek (sokszor épp ezek a termékek a természetesek, vegyszermentesek)...

Megszokás
Megtartva és tisztelve értékes hagyományainkat bátran kérdőjelezzünk meg egy technikát, egy mozdulatot, egy berögződést, ha csak annyi a magyarázata, hogy "így szoktuk", változtassuk, alakítsuk át saját tudásunk, igényeink, értékrendünk szerint.

Költséghatékonyság

mint mellékhatás... 
Ha odafigyelünk fentiekre, akkor a magasabb ár / érték arány mellett gyakran még megtakarítani is tudnunk, ráadásul sok medicina elkerülhető, vagy kiváltható természetes anyagokkal és még a súlytartásunkra is kedvezően hat.

Összefoglalva a  TUDATOS TÁPLÁLKOZÁS

Tisztelet magunk és a családunk iránt: étkezés
Tisztelet a természeti és emberi energia iránt: alapanyagok
Tisztelet a környezetünk iránt: egység, melynek részei vagyunk

Folytatás következik...

 FORRÁS: Receptműves