Hogy kerül az élelmiszer a fürdőszobába?

Írta Memi hétfő, március 17, 2014 Nincs hozzászólás
natúr szappan, kozmetikum, vegán, vegyszermentes, természetes, pálmaolajmentes, állatkísérletmentes, kézműves,  érzékeny bőrre, magyar termék, bőrbarát, bőrápoló, tiszta,  bőrápolás, környezetbarát, bőrbarát,Talán nem is gondoljuk, hogy egy alapanyag, melyet a mindennapi konyhai teendőink során használunk mennyire sokoldalú és mennyi mindent lehet belőle, vele készíteni. 

Rutinszerűen levesszük a polcról, beletesszük az ételbe, ott elvégzi a megszokott feladatát, a maradék pedig visszakerül a polcra, miközben akár számos más, csodás tulajdonsággal bír, melyet a háztartás többi helyiségében, vagyis az életünk más területein is lehet hasznosítani.

A gasztronómiai felhasználáson túl nagyon gyakori vendégek az élelmiszeripari alapanyagok a natúr kozmetikumokban. Gondoljunk csak az olajokra, a trópusi zsírokra, a növényi illóolajokra, vagy akár a természetes színezékekre, fűszerekre, szárított növényekre, melyek kiválóan felhasználhatók szappanokban, krémekben, ajakápolóban és más kozmetikumokban.

Ahogy az ételeink esetében is ajánlott keresni a vegyszermentes és szintetikus adalékanyagoktól mentes, kevéssé feldolgozott, vagy feldolgozatlan alapanyagokat, nincs ez másképp a kozmetikumoknál sem, hiszen a bőrünkön keresztül felszívódva ugyanúgy bekerülhet a szervezetbe.

Miért érdemes természetes, tiszta, vegyszermentes kozmetikumokat használni?

Röviden: mert bőrbarátok.

Olyan összetevőkből állnak, melyek struktúráit sejtjeink felismerik és kezelni is tudják. Helyes használat esetén nem rontják el a bőrünk felszínén lévő emulziót, nem vonnak el túlságosan sok vizet belőle, viszont megszabadíthatják a fölöslegtől, legyen az méreganyag, zsiradék, vagy bármi más.