Hogy kerül az élelmiszer a fürdőszobába?

Írta Memi hétfő, március 17, 2014 Nincs hozzászólás
Talán nem is gondoljuk, hogy egy alapanyag, melyet a mindennapi konyhai teendőink során használunk mennyire sokoldalú és mennyi mindent lehet belőle, vele készíteni. 

Rutinszerűen levesszük a polcról, beletesszük az ételbe, ott elvégzi a megszokott feladatát, a maradék pedig visszakerül a polcra, miközben akár számos más, csodás tulajdonsággal bír, melyet a háztartás többi helyiségében, vagyis az életünk más területein is lehet hasznosítani.

Serkentő szappan chilivel és levendulaolajjal
A gasztronómiai felhasználáson túl nagyon gyakori vendégek az élelmiszeripari alapanyagok a natúr kozmetikumokban. Gondoljunk csak az olajokra, a trópusi zsírokra, a növényi illóolajokra, vagy akár a természetes színezékekre, fűszerekre, szárított növényekre, melyek kiválóan felhasználhatók szappanokban, krémekben, ajakápolóban és más kozmetikumokban.
Ahogy az ételeink esetében is ajánlott keresni a vegyszermentes és szintetikus adalékanyagoktól mentes, kevéssé feldolgozott, vagy feldolgozatlan alapanyagokat, nincs ez másképp a kozmetikumoknál sem, hiszen a bőrünkön keresztül felszívódva ugyanúgy bekerülhet a szervezetbe.

Miért érdemes természetes, tiszta, vegyszermentes kozmetikumokat használni?

Röviden: mert bőrbarátok.
Olyan összetevőkből állnak, melyek struktúráit sejtjeink felismerik és kezelni is tudják. Helyes használat esetén nem rontják el a bőrünk felszínén lévő emulziót, nem vonnak el túlságosan sok vizet belőle, viszont megszabadíthatják a fölöslegtől, legyen az méreganyag, zsiradék, vagy bármi más. 

Persze fentieken túl nagy előnyük, hogy az egészségünk mellett a környezetünket is kímélik...