Amiért nem gyártunk krémet és testápolót

Írta Memi szombat, február 10, 2018 Nincs hozzászólás
Love2Smile, környezet- és bőrbarát, natúr szappan, kozmetikum, vegán, vegyszermentes, természetes, tiszta, pálmaolajmentes, állatkísérletmentes, kézműves, prémium, magyar termék, testápló, tusfürdő, arckrém, krém, Sokszor feltettétek már nekünk azt a kérdést, hogy ha ennyire imádjátok a termékeinket, akkor miért nem gyártunk krémet és testápolót is. 

A magyarázat a vízbázisban keresendő. A krémek, testápolók víz alapúak, ezért több olyan összetevőt is alkalmazni kell, amely kereskedelmi forgalomra alkalmas termékhez (értsd nem otthonra készíted minimális mennyiségben, hűtőben tartva, gyorsan elhasználva) stabilan nem, vagy nehezen megoldható tisztán, kizárólag természetes anyagokból.
Pl.:
- emulgeátor: ami ahhoz szükséges, hogy a víz alapú bázis és a hozzá adott olajok, zsírok homogén elegyet alkossanak és ne váljanak szét,
- tartósítószer: szintén a víz bázis miatt ezek a készítmények néhány nap, vagy hét alatt meg kell, hogy avasodjanak (többek között), ezért kereskedelmi forgalomba csak olyan termék kerülhet, ami ennek ellenáll, vagyis tartósítani kell.

Sajnos mindkét elvárás teljesítéséhez jellemzően szintetikus anyagok (a természetazonosnak nevezett összetevők is ide tartoznak) használatára lenne szükség és az elveinkben e tekintetben sem kötünk kompromisszumot, ráadásul többféle bőrprobléma esetén -pl, ekcéma, atópiás dermatitisz, pikkelysömör (pszoriázis), rozacea, stb.- is ajánlott kerülni ezeket az anyagokat.

Ráadásul a krém és a testápoló könnyedén kiválható, ha megismerjük a bőrünk működését, ha figyelünk a belső- és külső környezetre (szintetikus és mesterséges anyagok hatása, ételekre adott reakció, folyadékfogyasztás, évszak, szeles idő, fűtés szezon) és szükség esetén természetes megoldásokat hívunk segítségül. Például a kakaóvajat, amely zseniális bőrápoló és önmagában 6-8-as fényvédő faktorral is rendelkezik, vagy akár a megfelelő mennyiségű vízfogyasztást és máris enyhül, vagy megszűnik a bőrünk szárazsága, illetve számtalan csodás olaj könnyedén elérhető már, amelyeket önmagukban is kiválóan alkalmasak a bőrünk ápolására (extra szűz olíva, hidegen sajtolt szőlő, repce, napraforgó, homoktövis, máriatövis, mandula és még számtalan finomság...).

Mire figyelj, ha száraznak érzed a bőrödet (fűtési időszakban és szeles időben gyakrabban előfordul):
- megfelelő mennyiségű vízfogyasztás,
- szintetikus és mesterséges anyagok csökkentése, kiiktatása,
- természetes anyagok használata (fogyasztása is),
- szeles időben mindenképp kerüld a víz alapú krémeket, mert a szél így még jobban ki tudja szárítani a bőrödet, extrém hidegben pedig akár ráfagyhat a bőrre.


Nézz körül nálunk, válassz bőröd igénye szerint, ha pedig segítségre van szükséged keress minket.


forrás: wikipédia, interet, saját, Bioderma