A zsíros arcbőr ápolása nyáron

Írta Memi péntek, június 03, 2022 Nincs hozzászólás

A melegben erősebben fénylik és olajosodik az arcbőröd?

Fontos, hogy ilyenkor se vidd túlzásba az arctisztítást, mivel a túltisztítás a faggyútermelés fokozódását eredményezi, ezáltal épp az ellenkezőjét éred el annak, amit szeretnél.

Nyáron is elegendő a napi kétszeri arcmosás (reggel és este) gondosan összeállított receptúrájú natúr szappannal és mellette ne használj alkoholos, vagy más szárító hatású termékeket. Ha nap közben úgy érzed, hogy szívesen megmosnád többször is az arcodat, akkor öblítsd le tiszta vízzel, vagy akár víz nélkül puha papírral, vagy törölközővel kíméletesen, nem dörzsölve, inkább óvatosan nyomkodva töröld át.

Az arcod tisztításában pedig kíméletesen támogat az Aktív szenes "fekete" szappanunk, melyben a csodás eukaliptusz olaj vírusölő tulajdonsága vetekszik a teafa olajéval, fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő. A bőrgyógyászati felhasználáson túl (kivonatával sebes felületeket is ápolnak) népszerű a fogászatban, de hatékony a felső légúti megbetegedések kezelésében is. 

A második csodás hatóanyaga az orvosi aktív szén.
Már az ókori gyógyászatban is kedvelték, különleges szerkezetének köszönhetően belső felülete óriási (4g felülete azonos egy futballpályáéval), ezért könnyedén és rendkívül hatékonyan köti magába a vírusokat, baktériumokat, így megakadályozza azok szervezetbe jutását. Bőrgyógyászatban segíti a szennyeződések (szabad szemmel nem láthatóakat is), a méreganyagok és a felesleges faggyú eltávolítását.

Különösen ajánlott problémás, pattanásos, aknés, pórusos, zsíros arcbőr tisztításához, de akár hajmosáshoz (ecetes vizes öblítést betartva) is bátran használható a zsíros, korpás fejbőr ápolásához.

Minden termékünk mentes az állati eredetű összetevőktől (vegán) és az állatkísérletektől is (sőt az emberi bőrre és a környezetünkre káros anyagokat sem tartalmaz).

Érdemes figyelni az évszaknak megfelelő folyadékbevitelre, étkezésre és ruházatra is.

Az izzadás alapvető fontosságú szerepéről EBBEN a cikkünkben olvashatsz.