Alkoss az esőerdőkért!

Írta Memi szerda, október 02, 2019 Nincs hozzászólás

Dr. Jane Goodall 1977-ben hozta létre a Jane Goodall Intézetet a csimpánzok és élőhelyük védelmének érdekében. 1991-ben Dr. Goodall a fiatalságba vetett hite és reménye jeleként útjára indította a Roots & Shoots környezeti nevelési programot, aminek tagjai aktív környezetvédelmi tevékenységek által azóta is nap mint nap enyhítik a bolygónkra nehezedő terheket.

A Love2Smile Cosmetics megálmodói kiemelt fontosságúnak tartjuk, hogy a megfelelő alapanyagokból készülő, átgondolt bőrápolási termékek mellett folyamatosan bővítsük a társadalmi felelősségvállalás keretén belüli együttműködéseinket annak érdekében, hogy az emberek figyelmét felhívjuk a tudatosságra és környezetünk megóvásának fontosságára

Már a Love2Smile márka indulásakor elhatároztuk, hogy semmihez nem  használunk pálmaolajat annak előállítása kapcsán okozott jelentős környezeti károk miatt, ezért szívesen csatlakozunk a Jane Goodall Intézet rövidesen útjára induló kezdeményezéséhez.

A pálmaolaj (vagy szilárd állapotában pálmazsír) az olajpálma növény húsos gyümölcshéjából sajtolt növényi zsiradék, míg a pálmamagolaj a pálmafélék magvaiban található. A terméshús és a mag összesen 60-70% zsiradékot tartalmaz.
Könnyen kinyerhető és olcsó zsiradék, így napjainkban gyakorlatilag teljesen körülvesz minket, jellemzően minden feldolgozott ételben megtalálható, a kozmetikai ipar is előszeretettel használja, de akár üzemanyagként is találkozhatunk vele. 

Az egyre nagyobb felhasználási igény egyre nagyobb területen történő termesztést eredményez, melyek a „Föld tüdejének” nevezett esőerdők felégetésével járnak, többek között veszélyeztetve az élővilágot és növelve az üvegházhatást.

Apró lépésnek tűnik, de Te is sokat tehetsz ellene, vásárolj tudatosan, mindig olvasd el az összetevő listát, hiszen ezzel elsősorban magadnak teszel jót, ráadásul a környezetet is véded.

Most alkothatsz és nyerhetsz is: a Jane Goodall Intézet pályázatot hirdet „Alkoss az esőerdőkért!” címmel, melynek keretében az általuk befogadott pályázatok alkotóinak mi 10% kedvezménnyel kedveskedünk a Love2Smile Webáruházban történő vásárlás során

A részleteket figyeld a Jane Goodall Intézet Facebook oldalán.