Hűsítő kényeztetés a nyári melegben

Írta Memi kedd, július 07, 2015 Nincs hozzászólás
A megfelelő folyadékfogyasztás, a könnyed, szellős öltözködés és a környezetünk hűtése mellett van még olyan praktika, amit bevethetünk a nyári melegben. 

Az egyik legjobb természetes hűsítő a borsmenta illóolaj. 

Az illóolajokat évezredek óta hívják segítségül sokféle, változatos lelki, testi hatásuk miatt. Már az ókorban felismerték a mentalevél jótékony hatását, alkalmazták az emésztés serkentésére, gyomor-, epe- és bélbántalmak ellen, valamint hányinger csillapítására is. Emellett szélhajtó, görcsoldó, idegnyugtató, fejfájás-csillapító, fertőtlenítő, vértisztító, és hatásos a légúti megbetegedések kezelésében, illetve görcsoldó hatása miatt menstruációs zavarok ellen is alkalmazzák. 

A borsmenta növény illóolaját a virágzás előtt leszedett levelekből nyernek. Színtelen, könnyen mozgó, mentolszagú folyadék, íze csípős, ugyanakkor hűvös érzést kelt. 

Külsőleg is népszerű a használata mivel enyhíti a viszketést, frissít, energetizál, antiszeptikus (fertőzésellenes) és nagyon jól hűsít.

Érdekességek:
- borsmenta olajos fürdőben még a meleg víz ellenére is fázik a fürdőző,
- borsmentás szappan használatakor a szappan is hideg lehet.


natúr szappan, kozmetikum, vegán, vegyszermentes, természetes, pálmaolajmentes, állatkísérletmentes, kézműves,  érzékeny bőrre, magyar termék, bőrbarát, bőrápoló, tiszta,  bőrápolás, környezetbarát, bőrbarát,