
Rutinszerűen levesszük a polcról, beletesszük az ételbe, ott elvégzi a megszokott feladatát, a maradék pedig visszakerül a polcra, miközben akár számos más, csodás tulajdonsággal bír, melyet a háztartás többi helyiségében, vagyis az életünk más területein is lehet hasznosítani.
A gasztronómiai felhasználáson túl nagyon gyakori vendégek az élelmiszeripari alapanyagok a natúr kozmetikumokban. Gondoljunk csak az olajokra, a trópusi zsírokra, a növényi illóolajokra, vagy akár a természetes színezékekre, fűszerekre, szárított növényekre, melyek kiválóan felhasználhatók szappanokban, krémekben, ajakápolóban és más kozmetikumokban.
Miért érdemes természetes, tiszta, vegyszermentes kozmetikumokat használni?
Röviden: mert bőrbarátok.
Olyan összetevőkből állnak, melyek struktúráit sejtjeink felismerik és kezelni is tudják. Helyes használat esetén nem rontják el a bőrünk felszínén lévő emulziót, nem vonnak el túlságosan sok vizet belőle, viszont megszabadíthatják a fölöslegtől, legyen az méreganyag, zsiradék, vagy bármi más.
Persze fentieken túl nagy előnyük, hogy az egészségünk mellett a környezetünket is kímélik...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése