Megújult a homoktövis szappanunk

Írta Memi kedd, március 07, 2017 Nincs hozzászólás
Közkedvelt szappanunk megújult, a szárított, tisztított, majd őrölt homoktövis héjhoz és húshoz citromfű illóolajat adtunk. Nagyszerű páros jött létre.

Homoktövis
Gyümölcsét elsősorban feldolgozva fogyasztják, dzsem, bor, ivólé, likőr, zselé és olajtermék is készül belőle. Kiemelkedő a C-vitamin tartalma, mely a citrom C-vitamin tartalmának a tízszerese, ezen kívül tartalmaz A-, C-, B1-, B6-, E és K-vitamint, karotinoidokat, bioflavonoidokat, ásványi anyagokat (K, Mg, Ca, Na, Fe, Mn, Cu, Co). Gyógyszeralapanyagként is hasznosítják nehezen gyógyuló sebek, fekélyek gyógyítására, erős antioxidáns hatású.

Citromfűolaj
Az illóolajat feldarabolt friss növényből nyerik vízgőz-desztillációs eljárás során. 1 kg citromfűolaj előállításához 6-700 kg friss növény szükséges. A citromfűolaj színe halvány sárgától a vörösesbarnáig terjed, az illata pedig a friss citromra emlékeztet. Az illóolaj erős fertőtlenítő, antibakteriális és antivirális hatású. Emellett nyugtató, vérnyomáscsökkentő és gyulladáscsökkentő hatásai is vannak. A citromfű hatásos a nyugtalanság, szorongás, emésztési zavarok, fejfájás, köhögés és reuma ellen is.

Különleges gondoskodást nyújt az alábbi bőrre, igényre:
- érett
- grízes
- gyermek
- kevert, vegyes
- pattanásos
- normál
- száraz, vízhiányos
Részletes bőrtípus, igény ajánlónkat  ITT találod!

Felhasználási terület:
- mindennapi tisztálkodás
- arctisztítás (kivéve rozaceás arc!)
- tonizálás
Melyiket mire használd ajánlónkat ITT találod!

Érdekességek, hasznos információk a szappanjainkról: Tudtad-e?

Nézz körül a webáruházunkban!